TopOption

TopOption indexTopOption är ett av de snabbast växande företagen inom binära optioner. De lanserades 2013 vilket är relativt sent jämfört med andra handelsplattformar. Men med hjälp av uppbackning från moderbolaget har de snabbt utvecklats till en rejäl spelare på den binära optionsmarknaden.

Top Option bedriver sin verksamhet som en del av Safecap Investments Ltd, en investeringsfirma baserad i Nicosia, Cypern, som bland annat också äger stora respekterade finansiella webbplatser som Markets.com och ForexYard. Rent praktiskt fungerar TopOption som Markets.com’s avdelning för binära optioner, och under början av 2015 migrerades verksamheten från SpotOption till en ny och modern handelsplattform utvecklad av Keystone (Markets.com’s B2B avdelning).

Det sammantagna intrycket av TopOption är väldigt positivt; de lyser av professionalitet. Det är tydligt att man har att göra med en seriös mäklare som är väldigt mån om att erbjuda korrekt information till sina kunder. Verksamheten bedrivs inte under några tomma slogans eller någon vilseledande marknadsföring, och tjänsten är uppbyggd enligt benhårda principer för att hålla kundens pengar säkra. Top Option erbjuder dessutom robusta utbildningsresurser och knivskarpa marknadsanalyser som gör att du alltid har den senaste informationen när du handlar med binära optioner. Slutligen har TopOption även ett antal välutvecklade plattformar, verktyg och funktioner som saknas hos många andra handlare.

TopOption erbjuder handel med binära optioner på 21 språk inklusive svenska och engelska.

TopOption scam – Bluff eller seriös?

TopOption är inte en scam eller bluff.TopOption är en professionell och seriös aktör som har sin verksamhet reglerad av CyprusSecurities and Exchange Commission (CySEC) med licensnummer 092/08. Detta betyder att de också är lokalt reglerade lokala finansiella institutioner i Europa och världen, vilket i Sverige innebär att de är reglerade av Finansinspektionen (FI). Du kan se alla marknader de är reglerade på CySEC’s webbplats via länken ovan.

Faktum är att TopOption är bland de mest pålitliga binära optionshandlarna i branschen. Inte bara för att de är reglerade, utan även för att de ägs och drivs av Safecap Investments Ltd och Markets.com, båda vilka är stora och respekterade företag inom den finansiella industrin.

Ett annat tecken på deras seriositet och professionalitet är dels hur deras kontosystem är uppbyggt, och dels hur dina pengar är skyddade genom försäkring. Kontosystemet fungerar så att kundens pengar förvaras i ett konto separat från TopOptions pengar. Det betyder att TopOption inte har tillgång till kundens pengar förrän kunden väljer att investera dem. Detta skyddar alla konton från otillbörlig åtkomst, från manipulation av tillgångar och från förlust ifall att TopOption skulle gå i konkurs.TopOption vidtar också ordentliga riskskyddsåtgärder för att skydda kunders pengar. Ett exempel på detta är deras försäkringsprotokoll Investor CompensationFund som ersätter tillgångar upp till 20 000 EUR per kund. Observera att detta skydd inte gäller för förluster på marknaden, utan endast från förluster som inte har att göra med binär optionshandel.

go till sidan

TopOption – Vilka plattformar och optioner erbjuds?

Hos TopOption kan du välja att handla via 5 olika plattformar med 3 extra verktyg och funktioner. Dessa är:

  1. TopOptionBinary (Klassisk option)

Detta är det traditionella sättet att handla med binära optioner. Du väljer en tillgång (aktie, index, råvara eller valutapar), sedan ställer du din prognos; tror du att den kommer stiga i värde (call) eller sjunka i värde (put) inom en viss tidsfrist. När tidsfristen löpt ut kan du se om din prognos var riktig; hade du rätt får du tillbaka din investering och en procentuell avkastning. Hade du fel förlorar du din investering.

  1. Touch/No Touch

I denna typ av digital option försöker du bara förutspå huruvida en tillgång kommer nå ett visst värde inom en viss tid. Du väljer en tillgång och investerar i om den kommer nå ett visst värde eller inte vid något tillfälle under tidsfristen.

  1. Pro option

Pro option är en lite mer avancerad variant av binära optioner. Den erbjuder en rad extra verktyg och funktioner, bland annat att fördröja stängningstiden för investeringen eller öka investeringsbeloppet mitt under pågående trade. Du får också tillgång till ett ordentligt historiediagram, och har möjligheten att välja två populära tillgångar för en “face-off”.

  1. Speed master (60/90/120 sekunder)

Speed master är en turboversion av binära optioner. De fungerar som en klassisk options, med skillnaden att den har extremt låg förfallotid.

  1. One Touch

One touch är en väldigt riskfylld plattform som kan erbjuda väldigt hög vinstmarginal. I vissa fall så hög som 500 % av investeringsbeloppet.

Här väljer du först en tillgång, och sedan om den:

  1. kommer stiga och träffa en förinställd kurs, som ligger över det aktuella priset, innan förfallotiden går ut (Touch och Top), eller
  2. om tillgången kommer sjunka under en förinställd kurs, under det aktuella priset, innan förfallotiden går ut (Touch och Bottom).
  3. Rollover

Verktyg och funktioner

Med Rollover kan du skjuta upp förfallotiden på en investering. Det erbjuder möjligheten att öka dina chanser för en lyckad trade. För att göra en rollover lägger du till 30 % av det investerade beloppet.

  1. Double Up

Med funktionen Double Up kan du välja att dubblera en placerad investering innan tidsfristen går ut. Det ger möjlighet att öka avkastningen på en trade där marknaden rör sig i en förmånlig riktning.

  1. Köp ut mig

Funktionen Köp ut mig låter dig minimera risk genom att sälja optionen mitt under pågående trade. Med hjälp av detta verktyg kan du få tillbaka en del av ditt investerade belopp ifall marknaden rör sig i en oförmånlig riktning.

Optioner

För att se vilka optioner TopOption handlar med, se tabellerna nedan:

Handels- & råvaror Valutakurser Index Aktier
GULD

SILVER

PLATINA

OLJA (LIGHT SWEET CRUDE)

KAFFE

EUR/USD

GBP/USD

USD/JPY

USD/CAD

EUR/JPY

EUR/GBP

USD/TRY

USD/ZAR

USD/SGD

AUD/USD

NZD/CHF

ASX

CAC

DAGS

DOW

DUBAI

FTSE 100

HANG SENG

IBEX 35

NASDQ

NIKKEI 225

SPX

SSE 180

STRAITS TIMES

TADWUL

AMAZON

APPLE

BAIDU

CITI GROUP

COCA COLA (US)

GAZPROM

GOOGLE INC.

HSBC HOLDINGS

IBM (INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES)

PETROBRAS

SBERBANK

TATA MOTORS

TESCO

 

TopOption bonus

TopOption erbjuder en bonus till nya kunder när de gör sin första insättning. Deras baserbjudande ligger på 50 % av det insatta beloppet, oavsett vilken kontonivå kunden når. De har dock ett bonuserbjudande på 100 % av det insatta beloppet för kunder som sätter in $500 vid första insättning. Top Option har tre kontonivåer: Starter, Pro och VIP.

Starter

Kontonivå Starter har en lägsta insättningsnivå på $100. Till dessa kunder erbjuder Top Option bonus på 50 % av det insatta beloppet upp till max $250.

Pro

Kontonivå Pro har en lägsta insättningsnivå på $1000. Till dessa kunder erbjuder TopOption bonus på 50 % av det insatta beloppet upp till max $500.

VIP

Kontonivå VIP har en lägsta insättningsnivå på $5 000. Till dessa kunder erbjuder Top Option en bonus på 50 % upp till max $2 500.

Omsättningsvillkor

Innan du kan hämta ut dina bonuspengar med ditt måste du först omsätta bonusbeloppet 40 gånger. Om du t.ex. har en bonus på $500 måste du omsätta sammanlagt $20 000 genom investeringar innan du kan hämta ut dem till ditt konto. Det här är ett relativt högt omsättningskrav, men det positiva är att det bara omfattar bonusbeloppet – inte det totala beloppet, vilket är krav på vissa andra tjänster.

TopOption demo konto

TopOption erbjuder ett demokonto. Demokontot kan aktiveras på begäran av kunder som har gjort en minsta insättning om $100. Ett demo konto är ett bra alternativ för handlare som vill ge TopOption ett test innan de investerar större summor i plattformen. Ett testkonto är även bra om du är nybörjare och vill få lite erfarenhet av optionshandel innan du sätter igång med riktiga pengar.

TopOption mobil app

Med ett konto hos TopOption får du också tillgång till deras mobila app. TopOptions app är utrustad med ett urval av funktioner som erbjuds på webbplatsen. För tillfället ger appen tillgång till Klassisk option och 60 sekundershandel, samt full tillgång till alla kontohanteringsfunktioner. Appen verkar vara väl optimerad för mobila enheter och erbjuder ett lättanvänt gränssnitt för effektiv handel med binära optioner på mobilen.

TopOption omdöme

TopOption verkar vara bland de bästa och mest professionella digitala optionshandlarna i branschen. Deras höga säkerhet och respektabla moderbolag gör dem också till bland de mest pålitliga. Det robusta digitala informationsarkivet i samband med de träffande marknadsanalyserna ökar också möjligheterna för att vara informerad om aktuella händelser på marknaden. Och trots att de är relativt nya på marknaden har de ett brett utbud av plattformar, optioner och unika verktyg och funktioner som inte ännu finns hos de flesta konkurrenterna. Att de dessutom erbjuder en bra app och ett demokonto är också ett plus.

En svaghet är dock att de har ganska begränsade bonuserbjudanden och relativt höga omsättningskrav. En annan är att de tar en månatlig avgift på $5 från konton som varit inaktiva i 90 dagar.

Vi rekommenderar TopOption till så väl nybörjare som till erfarna handlare som planerar att handla aktivt. Deras utbud av information, plattformar, verktyg och funktioner erbjuder en ingång till binära optioner och har dessutom stort utrymme för dess kunder att utvecklas.

go till sidan

Summary
Reviewer
OmBinäraOptioner
Review Date
Reviewed Item
TopOption
Author Rating
4

Binära optioner via TopOption

Köpbelopp: $5 - $4000

TopOption bonus: 100%

Minsta insättning: $100

Utbetalningsinformation: 85%