StockPair

Stockpair indexStockpair är baserat i Limassol, Cypern och grundades 2010 som en del av en del av NextradeWorldwide Ltd. Det är en investeringsplattform för binära optioner som främst är fokuserad på aktier och parbaserad investering. Råvaror, valutapar och index är representerade som möjliga optioner för investering, men deras fokus ligger tydligt på just aktier. Och det ser man bland annat i urvalet av plattformar och optioner som erbjuds genom tjänsten.Då särskilt när det kommer till möjligheten att investera i aktiepar, vilket är ganska unikt inom digital optionshandel.

Faktum är att Stockpair anses vara en pionjär inom parbaserade optioner och var den första digitala tjänsten som lanserade den typen av investeringsform på internet. Trots att Stockpair har ett ganska sparsamt urval av investeringsmöjligheter så väger de upp detta med unika optioner, väldigt träffsäkra förutsägelser på marknaden och ett användarvänligt gränssnitt som erbjuder allt man behöver, oavsett man är nybörjare eller en erfaren handlare.

Stockpair erbjuder handel med binära optioner på 10 språk, inklusive svenska. I den här recensionen så kommer vi att kolla lite närmare på Stockpair och svara på frågor som är Stockpair en bluff? Erbjuder dom demokonto? Hur fungerar deras mobiltjänst? Det och mycket mer.

Stockpair bluff – Scam eller seriös?

Stockpair är inte en scam eller bluff. De är seriösa mäklare som är reglerade av CyprusSecurities and Exchange Commission (CySec) med licensnummer 229/14. Deras verksamhet utförs även inom reglerna för the European Union Markets in Financial Instruments Directive (MiFID).

Deras plattform har en stark inriktning på säkerhet för dess kunder, och varje kund är dessutom berättigad till skydd under deras Investment CompensationFund (ICF) vilken skyddar investeringar upp till 20 000 EUR. För mer information om tjänsten, klicka här och navigera till Policy & villkor i footern och sedan ICF. Vi har dessutom testat att handla optioner hos Stockpair och inte haft några problem alls. Att sätta in och ta ut pengar går hur smidigt som helst.

go till sidan

Stockpair options – Vilka plattformar och optioner erbjuds?

Plattformar
Stockpair erbjuder främst två plattformar: överunder binära optioner och paroptioner. Paroptionerna kan vidare kategoriseras till Pair Options, Fixed Pairs och Floating Pairs.

  • Pair Options

Paroptioner fungerar på ett sätt som liknar binära optioner. Likheten ligger i att man fortfarande investerar i huruvida en option kommer stiga eller sjunka i värde inom loppet av en viss tid. Skillnaden är att istället för att investera i en specifik option så investerar man istället i vilken av två optioner som kommer stiga mest under samma tid.

  • Fixed Pairs

Fixerade par är en typ av paroption där man helt enkelt investerar i huruvida en av två aktier kommer stänga starkare än den andra inom en viss tid. Tidsfristen kan gälla från en eller ett par minuter till några dagar, och ersättningen är fast och utjämnad för båda optionerna.

  • Floating Pairs

Flytande par har relativa odds, vilket innebär att ersättningen för en lyckad investering beror på hur mycket en option stiger i värde jämfört med den andra. Till exempel, en investerare väljer att investera i paroptionen Google/Apple. Google har en bra dag, och deras aktievärde stiger ordentligt under dagen. Apple har å andra sidan en svagare dag, och aktievärdet stiger långsamt och ostabilt. Investeraren måste här investera om antingen Google, som för tillfället ligger på 622, kommer stänga högre än Apple, som för tillfället ligger på 610, eller tvärtom. Eftersom ersättningen är baserad på relativa odds skulle då en investering i Google ge 10-15% ersättning, medan Apple, som ligger under i värde vid investeringstillfället, kan ge uppåt 400%.

Optioner
För att se vilka optioner Stockpair handlar med, se tabellerna nedan:

Handels- & råvaror Valutakurser Index Aktier
GuldOlja

Silver

EUR/USDGBP/USD

AUD/USD

EUR/GBP

USB/RUB

EUR/JPY

GBP/JPY

EUR/CAD

GBP/CHF

 

NASDAQDOWJS

S&P

CAC40

FTSE

AEX

DAX

USAApple

Amazon

eBay

Google

Microsoft

Alibaba

Twitter

Facebook

Europa

Renault

Peugot

Citroen

Sonifi Aventis

BNP Paribas

AIR France-KLM

BMW

Barclays

Bank of Scotland

BP

 

Handels- & råvarupar Valutakurspar Indexpar Aktiepar
Olja/BensinGuld/Silver EUR/USDGBP/USD

AUD/USD

EUR/GBP

USB/RUB

EUR/JPY

GBP/JPY

EUR/CAD

GBP/CHF

 

Exxon/S&PCoca-Cola/S&P

McDonald/S&P

Unilever/AEX

Ahold/AEX

Facebook/NASDAQ

Apple/NASDAQ

Microsoft/NASDAQ

Starbucks/NASDAQ

HSBC/FTSE

USAFacebook/Google

Facebook/Yahoo

Google/Apple

General Motors/Ford

Exxon/BP

McDonald/Starbucks

Cisco/Juniper

Costco/Wal-Mart

Coca-Cola/Pepsico

Europa

BT/Vodafone

Barclays/HSBC

Shell/BP

BMW/Daimler

HSBC/Bank of Scotland

Prudential/Aviva

Sanofi Avnetis/GSK

Deutsche Bank/BNP Paribas

 

Stockpair bonus

Uppdatering: Mäklaren erbjuder inte längre någon bonus i enlighet med CySECs nya regleringar.

Tidigare text om bonus: Stockpair har varierande bonuserbjudanden. Det är möjligt att få 100% bonus redan på minsta insättningen om 200 EUR, upp till 20 000 EUR. De har däremot väldigt höga omsättningskrav på bonusen, och kräver att man handlar för minst 40 gånger insättnings- plus bonusbeloppet. Alltså, om en investerare sätter in 2000 EUR och får 2000 EUR i bonus måste man handla för minst 160 000 EUR innan man får ta ut vinsten (2000 + 2000 * 40). Man måste dessutom handla för detta belopp inom 45 dagar från insättning. Det är möjligt att ta ut pengar utan att omsätta 40 gånger beloppet, men då avsäger man sig automatiskt hela bonusbeloppet.

En styrka med Stockpair är att de erbjuder Cashback. Det innebär att man får mellan 0.5 till 3 procent av kontovärdet varje månad beroende på vilken kontonivå man har.Kontonivåerna är:

  • Silver- med minsta insättning $1000 och 0.5% cashback,
  • Guld- med minsta insättning $5000 och 1% cashback,
  • Platinum- med minsta insättning $20 000 och 2% cashback,eller
  • VIP- med minsta insättning $50 000 och 3% cashback.

Cashback betalas ut varje månad, oavsett om man lyckas med sina investeringar eller inte.

Stockpair demo konto

Stockpair erbjuder ett demokonto som en del av deras utbildningstjänst. Efter att man satt in minst $200 på sitt konto får man tillgång till sitt Stockpair demo konto om man tillfrågar sin Account Manager. Demokontot gör det möjligt att testa tjänsten och lära sig hur alla verktyg och funktioner fungerar. Däremot verkar processen för att skapa ett demokonto onödigt komplicerad, och Stockpair erbjuder ingen information på webbplatsen om hur det går till. Det verkar alltså vara en ganska underprioriterad tjänst, vilket är synd då plattformar som flytande paroptioner är något man gärna skulle testa par gånger innan man investerar på riktigt. Med det sagt så kan det ändå vara värt att sätta upp ett testkonto om du vill testa hur det fungerar innan du börjar handla med pengar.

Stockpair mobilapp

Stockpair erbjuder en gratis app som fungerar på enheter med operativsystemen Android och iOS. Appen är väldigt användarvänlig och gör det möjligt att handla med binära optioner var än man befinner sig. Stockpairs app erbjuder precis samma funktionalitet som deras webbplats, snyggt anpassat för mobila format.

Sammanfattning och slutsats

Stockpair är en unik och användarvänlig tjänst som erbjuder flera funktioner och investeringsmöjligheter som inte finns på andra plattformar. De erbjuder verktyg av hög kvalitet och har utmärkta marknadsöversikter för den som vill hålla sig uppdaterad om marknadsförändringar. De har däremot väldigt sparsam information om hur deras tjänst fungerar. Stockpair rekommenderas därför som en kraftfull investeringsplattform till handlare som har tidigare erfarenhet av binära optioner.

go till sidan

Summary
Review Date
Reviewed Item
StockPair
Author Rating
51star1star1star1star1star

Binära optioner via StockPair

Köpbelopp: $20 - $6000

Minsta insättning: $250

Utbetalningsinformation: 85%