Skatt

Skatt

Binära Optioner skatt? Behöver man betala skatt? Hur ska man betala skatt? Det finns många som undrar om man behöver betala skatt på binära optioner och denna undran kan vi på ombinäraoptioner.se förstå. Det står sällan något om det här på mäklarnas hemsidor och den information man hittar på olika håll på nätet är mycket motsägelsefull. Skatteverkets information är obefintlig och det är också den främsta anledningen till denna förvirring, skatteverket ger inte någon konkret information alls om vilka skatteregler som gäller för binära optioner, något som de såklart borde göra på sin hemsida. Där ger de bara information om hur man beskattar vanliga optioner, inte hur man beskattar binära optioner som är någon helt annat. Vi har emellertid tagit reda på att man faktiskt ska skatta på sina binära optioner.

Skatt på binära optioner

Enligt skatteverket ska men redogöra för sina vinster och förluster på deras K4-blankett som du kan ladda ner direkt på skatteverkets hemsida. Det är alltså samma blankett som du använder när du ska deklarera för dina vinster och förluster när du har investerat pengar i aktier, optioner och andra värdepapper vilket innebär att dina binära optioner beskattas med 30 % i kapitalvinstskatt. Så det finns alltså en slags ”binära optioner skatt” trots att du i praktiken inte handlar med värdepapper utan bara spekulerar med en underliggande tillgång.

Uppdatering: 2017/11/06 – Skatteverket har nu gjort en uppdatering på sin webbplats som tydliggör att man ska betala skatt på binära optioner. I en ny uppdatering till vår artikeln här kan vi berätta att skatteverket har fortfarande relativt otydlig information. Inget har ändrats där. Skatt på binära optioner är fortfarande ett krav ifrån skatteverket. Samma regler som tidigare. Avdragsbara förluster men skatt på vinsterna. Håll till godo, vi fortsätter att uppdatera om vi får reda på något nytt. Skatten ska deklareras via K4-blanketten precis som tidigare. Vidare gäller samma skatteplikt på binära optioner som för forex och CFD-handel.

Avdrag ger lägre skatt

Nu kanske du tycker att 30 % är lite mycket att betala i skatt men faktum är att du får dra av för dina förluster när den totala vinsten räknas ut, för självklart kommer du även att göra förluster när du handlar med binära optioner precis som när man handlar med aktier och andra värdepapper. Om du inte vill riskera några förluster bör du placera dina pengar på ett sparkonto istället för i binära optioner och riskvärdepapper men då har du ingen möjlighet att få en lika snabbt och/eller stor avkastning.

Avdragen gör att du trots allt kan tjäna en rejäl hacka på dina binära optioner eftersom det kommer att minska dina skatteutgifter avsevärt. Och om du har oturen att gå back kan du dra av den förlusten från dina övriga vinster, till exempel om du handlar med aktier.

Varför tror folk att man inte behöver skatta?

Så varför finns det då en massa info på nätet som påstår att man inte behöver skatta? Svaret på den frågan är att skatteverket inte är tillräckligt tydliga med sin information och det ger upphov till spekulationer. Det finns säkert även en och annan oseriös sajt som känner till att man måste skatta på sina vinster men mörkar det för att de vill tjäna mer pengar, men det är såklart bara gissningar. Vi på ombinäraoptioner.se tycker i alla fall att en sajt som den här bör ge dig som besökare korrekt information, allt annat är såklart otänkbart.

Därför borde binära optionerna vara skattefria

Anledningen till att det finns så många som tror och hävdar att binära optioner är skattefria är att man egentligen inte köper några optioner, att man aldrig äger några värdepapper utan snarare spekulerar om en viss underliggande tillgång kommer att få ett lägre eller högre värde under en viss tidsram. På så sätt påminner handel med binära optioner mer om gambling än om värdepappershandel och som du kanske känner till betalar man ingen vinstskatt på spelvinster som görs inom EU om man bor i Sverige.

Skatt på binära optioner, fel eller inte? Vi håller med om att binära optioner borde skattas på samma sätt som vanlig gambling eftersom det handlar om spekulation om ett visst utfall, precis som när man spelar på hästar eller en fotbollsmatch. Man kan sätta sig in i det man spekulerar i vilket ökar vinstchanserna men i slutänden måste man även ha en gnutta tur för att vinna. Det skulle vara kul om någon tog upp här med skatten för binära optioner inför domstol för att se om reglerna skulle ändras till spekulanternas fördel. Det skulle inte förvåna oss.

Vi har pratat med skatteverket

När vi från allra första början försökte få mer konkret information om huruvida man ska betala skatt på binära optioner och hur man betalar skatt på binära optioner så möttes vi av en återvändsgränd. Skatteverket saknade information om hur skatt ska betalas på vinst och inga andra webbplatser lyfte heller upp frågan.

Vi ringde till skatteverket och frågade hur binära optioner beskattas och hur man deklarerar sin vinst, vilka skatteregler gäller egentligen? Vi gick prata med flera representanter ifrån skatteverket innan vi fick något konkret svar på frågan kring skatt. Vinst på binära optioner ska beskattas och avdrag kan göras för förluster vid deklaration.

Kollar vi på skatteverkets hemsida idag så kan vi fortfarande se att de inte uppdaterat med någon konkret information, vilket är synd. Det slutgiltiga svaret på frågan är att du ska betala skatt på binära optioner.

Uppdatering: Vi har precis kollat igenom nuvarande situation i Sverige och det verkar som att varken mäklarna eller guiderna har snappat upp att skatteverket uppdaterat sin hemsida med information relaterat till binära optioner skatt. Det är nu klart och tydligt att man ska betala skatt när man handlar binära optioner, vinster ska beskattas och förluster kan det göras avdrag på.

Binära Optioner skatt kanske kommer försvinna

Binära Optioner är spekulativt där målet är att förutse en kursutveckling, du köper inga värdepapper utan du spekulerar. Det ligger visserligen mycket skicklighet bakom framgångsrik handel med binära optioner men också lite tur. Binära optioner kan jämföras med tillexempel betting som är skattefritt. Likheten är slående, är du duktig på betting så kan du definitivt tjäna ditt dagliga bröd på det. Samma sak gäller för handel med binära optioner. Är du duktig kan du leva på det. Om vi har det i åtanke så är det logiskt att du inte ska betala skatt på binära optioner. Vår gissning är att skatteverket inte riktigt vet vad binära optipner är för något och tror att det handlar om köp av  värdepapper.

Vi tror att optionshandel kommer att bli befriat från skatt i framtiden. Idag är binära optioner fortfarande något relativt nytt och många har inte koll på exakt vad det är för något. Skatteverket verkar definitivt inte ha koll. Vi skulle säga att skatten för binära optioner kommer att försvinna i framtiden men det är bara en kvalificerad gissning. Det blir väldigt intressant att se.

Dessa mäklare är reglerade, innehar licens och är säkra att trada på.

Mäklare Köpbelopp Insättning Handel Ansök

$3 – $100k

$100

Valutor, CFD, Aktier & ETF (200 kr gratis)


€1 – €5000

€10

Binära Optioner, Valutor, CFD & Aktier


$1 – $100k

$250

Binära Optioner, Valutor & CFD


Dessa mäklare ovan är våra favoritmäklare när du ska handla med binära optioner.