Ordlista för Binära Optioner

Binära optioner ordlistaBinära optioner är ett komplicerat fält med många ord, uttryck och termer som kan vara svåra att förstå. Av den anledningen har vi satt ihop denna ordlista för att underlätta vid läsningen av material relaterat till optionshandel och annan finansiell verksamhet. Nedan hittar du en lista av de vanligast förekommande termerna inom binära optioner.

Notera att vi täcker de flesta orden på både svenska och engelska, alternativt enbart engelska. Detta eftersom ett antal mäklare bara erbjuder information på engelska, och även för att vissa termer saknar någon konsekvent använd svensk översättning. Listan är i alfabetisk ordning utifrån den svenska termen. Söker du en engelsk term kan du snabbt söka i listan genom att trycka CTRL + F och skriva in termen du letar efter.

Listan uppdateras löpande, så om du stöter på en term eller ett uttryck som saknas i denna lista så kan du höra av dig till oss på [email protected]äraoptioner.se.

-A-

Allt eller inget optioner / All-or-nothing options

Se: Binära optioner / Binary Options

-B-

Binära Optioner / Binary Options

Binära Optioner är handel med aktier eller råvaror. Handeln har tre möjliga utfall. Du tjänar pengar, du förlorar pengar eller du får din investering tillbaka. Du köper inga aktier utan istället är målet att förutspå om prisutvecklingen kommer stiga eller sjunka.

Andra ord för binära optioner:

 • Digitala optioner / Digital options
 • Allt eller inget optioner / All-or-nothing options
 • Överunder optioner / Overunder options

-C-

-D-

Demokonto / Demo account

Ett demokonto är en typ av konto som ibland erbjuds på plattformar för binär optionshandel. Denna kontotyp ger dig möjlighet att handla binära optioner utan att riskera ditt eget kapital. Du blir istället försedd med en viss summa i en låtsasvaluta som du får använda för att investera i marknaden. Med ett demokonto kan du alltså lära dig hur optionshandel fungerar utan att riskera några pengar.

Se även:

 • Mäklare / Broker

Digitala optioner / Digital options

Se: Binära optioner / Binary options

-E-

-F-

-G-

-H-

-I-

-J-

-K-

-L-

-M-

-N-

-O-

-P-

Plusoption / In the money (ITM)

Om din prognos för en prisutveckling är korrekt så är du ”in the money”. Det innebär att du kommer få utbetalning enligt den procent din mäklare erbjuder.

Se även:

 • Parioption / At the money (ATM)
 • Minusoption / Out of the money (OTM)

-I-

-J-

-K-

Köpoption / Call Option

Om du förutser att värdet på en aktie kommer att stiga väljer du ”call option”. Om värdet stiger och din analys var rätt så kommer du tjäna pengar enligt den procent din mäklare erbjuder. Om du valt call option och värdet sjunker så kommer du att förlora din investering.

-L-

-M-

Minsta insättning / Minimum deposit

Minsta insättning eller ”Minimum deposit” på engelska innebär den minsta summan du måste sätta in hos en mäklare för att kunna börja handla. Minsta insättning varierar men ligger oftast på 200-250 EUR/USD.

Minusoption / Out of the money (OTM)

Om du är ”out of the money” så innebär det att din prognos för prisutvecklingen inte var korrekt och du förlorar den summa du investerat.

Mäklare / Broker

Om du vill handla med Binära Optioner så behöver du först hitta en mäklare. Mäklare tillhandahåller en plattform där du kan utföra din handel. Olika mäklare erbjuder ofta olika investeringsalternativ och instrument som kan hjälpa dig handla. För att hitta en mäklare som erbjuder de instrument, alternativ och funktioner du söker i en optionshandelsplattform, se våra näklarrecensioner här:[internlänk]

-N-

-O-

-P-

Parioption / At the money (ATM)

Om du är ”at the money” så innebär det att värdet på den aktie du investerat i varken gått upp eller ner i pris. Din utbetalning är då neutral och du får tillbaka pengarna du investerat. Vissa mäklare erbjuder bara en viss procent av din investering tillbaka om du är ”ATM” .

Se även:

 • Plusoption / In the money (ITM)
 • Minusoption / Out of the money (OTM)

-Q-

-R-

-S-

Säljoption / Put option

Om du förutser att värdet på en aktie kommer att sjunka så väljer du ”put option”. Om värdet sjunker och din analys var korrekt så kommer du att tjäna pengar enligt den procent din mäklare erbjuder. Om du valt put option och värdet stiger så kommer du att förlora dina investerade pengar.

-T-

Tillgång / Asset

Tillgång refererar till typen av aktie, råvara, valuta eller index du investerar i. Några exempel på tillgångar är:

 • Valutor: USD/GBP och USD/EUR
 • Råvaror: guld olja olja
 • Index: Dow Jones och DAX
 • Aktier: Google och Apple.

-U-

Utbetalning / Return

Vinsten du får för en tillgång som är in the money. Utbetalningen varierar mellan olika mäklare, men ligger normalt omkring 85-90% av investeringsbeloppet.

-V-

-X-

-Y-

-Z-

-Å-

Återbetalning / Refund

Den summa pengar, ofta en procent av din investering, som återbetalas om optionen går ut out of the money. Alla mäklare erbjuder inte återbetalning, eller ”förlustskydd” som det också kallas.

-Ä-

-Ö-

Överunder option / Overunder option

Se: Binära optioner / Binary options

Dessa mäklare är reglerade, innehar licens och är säkra att trada på.

Mäklare Köpbelopp Min. insättning Utbetalning Ansök

$1 – $100k

$250

89%


€1 – €5000

€10

90%


$1 – $5000

$250

94%


Dessa mäklare ovan är våra favoritmäklare när du ska handla med binära optioner.