Kryptovaluta

Kryptovaluta är ämnet som 2017 gick från att vara något några få personer kände till till att vara på löpet konstant. Nu 2018 är det mer populärt än någonsin att handla med kryptovalutor. Idag finns det väldigt många olika exchanges för kryptovalutor. Vissa bättre än andra. Många är helt oreglerade och det är också det som är en del av tanken med kryptovalutor. Dock värnar vi alltid om våra läsares säkerhet och vi brukar generellt rekommendra IQ Option för köp av kryptovalutor.

Ingen kan ha missat kryptovalutornas väldigt stora tillväxt under de senaste två åren. Alla stora nyhetstidningar pratar om dem. Hur säker är det dock att handla med kryptovalutor? Vi tänkte försöka gå igenom lite grundläggande information i den här artikeln.

Först och främst, vad är en kryptovaluta?

En kryptovaluta är en sorts digital valuta, ofta baserad på blockkedjeteknologi. Krypovaluta som koncept tros ha funnits sedan 1998 och härstammar igrån Cypherpunk. En kryptovaluta är alltså en sorts digital krypterad valuta där anonymitet och säkerhet ofta är ord som används  för att beskriva vad en kryptovaluta är för något. Några exempel på kryptovalutor är Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Det är just nu dom tre absolut största kryptovalutorna.

Köpa kryptovalutor

Är du intresserad av att köpa kryptovalutor? Då har du kommit helt rätt. Vi kommer att gå igenom hur du på ett säkert sätt handlar kryptovalutor.

Skatt på kryptovalutor

Många undrar huruvida man ska betala skatt på kryptovalutor eller inte. Vi kan direkt säga att man ska betala skatt på kryptovalutor. Närmare bestämt på vinsterna man gör vid investeringar.