Kom igång med binära optioner

Kom igång med binära optioner

Om du har bestämt dig för att testa handel med binära optioner ska du läsa vidare för här ska vi utförligt visa dig hur du går tillväga från start till mål. Det finns flera viktiga saker att ha i åtanke, vilken typ av mäklare erbjuder det du letar efter? Kan man sätta upp ett testkonto och prova på optionshandel med virtuella tillgångar innan man investera riktig valuta?  Hur mycket planerar du att sätta in? Flera mäklare har en minsta insättning du måste ta hänsyn till. I den här sektionen kommer vi att försöka förberedda dig så mycket som möjligt innan du startar

Samla kunskap

Innan du överhuvudtaget ger dig in i optionshandeln bör du sätta dig in i vad binära optioner verkligen är för något. Gör så här:

 1. Ta reda på vilka möjligheter och risker som finns när du ska börja handla med binära optioner. All sådan info får du på vår förstasida.
 2. Ta reda på vilka skatteregler som gäller för binära optioner. Skatteverket är lite luddiga i sin information när det gäller beskattning av binära optioner så om du vill dubbelkolla med dem är det bra att kontakta dem.
 3. Du bör också läsa igenom vår artikel strategier & tips innan du sätter igång. Där får du en massa fina tips som ökar dina chanser att tjäna pengar på binära optioner drastiskt.

Välj ut en mäklare för Optionshandel

När du vet vad binära optioner innebär och fortfarande är sugen på att handla med binära optioner är det dags att välja ut en mäklare. Som du säkert redan har sett här på ombinäraoptioner.se så finns det en mängd mäklare att välja bland. När du ska välja en mäklare som passar just dig bör du titta på följande saker:

 1. Hur stor insättning du måste göra första gången. Vanligast är att man måste sätta in någonstans mellan €100 – €300, så om du vill sätta in så lite som möjligt i början bör du såklart välja en mäklare som kräver en liten insättning.
 2. Minsta placering för optionshandel. Det här är också en viktig faktor för dig som ska handla binära optioner. Vissa mäklare kräver en så liten placering som €5 medan andra begär att man placerar minst €10, €20 eller €25 när man ska handla optioner. Om du vill vara lite försiktig när du börjar handla är det här givetvis en viktigare faktor än hur mycket du måste sätta in när du öppnar ett konto.
 3. Största placering. Om du vill handla med stora summor pengar är det bra att veta hur mycket man som mest får placera i en binär option. Taket brukar emellertid vara ganska högt, några tusen Euro är vanligast men det finns de mäklare som har ett tak på €15000 och till och med $50000! Vi på ombinäraoptioner.se rekommenderar emellertid att du som nybörjare börjar handla med små summor men även du som har gott om pengar och vill gambla stort bör vara försiktig med att satsa alltförmycket pengar i en enda placering. Det är bättre att sprida riskerna lite och göra flera placeringar istället.
 4. Hur stor del av din vinst går till mäklaren? Naturligtvis tar alla mäklare en liten del av vinsten, det är deras arvode. Avgiften skiljer sig ganska mycket åt hos mäklarna, vissa tar 25 % av vinsten medan andra bara tar 5 %. Detta är givetvis en viktig faktor men du bör inte bara stirra dig blind på det här utan bör även kolla på vilka andra fördelar en viss mäklare har.
 5. Har mäklaren en demo? Det är aldrig fel om mäklaren har ett demokonto som du kan testa att handla binära optioner med för låtsaspengar. Det är ett bra sätt att lära sig hur option handeln fungerar i praktiken och det gör att du kan testa olika strategier innan du börjar handla med riktiga pengar. Det emellertid är inte alla som testar ett demokonto innan de börjar handla på riktigt eftersom de anser att man chansar för mycket och inte är lika noga som när man handlar för riktiga pengar. Om du också struntar i demokontot bör du emellertid börja handla för de minsta beloppen.

Testa demokonto

När du har vaskat fram några mäklare som du tycker verkar vettiga bör du först registrera dig för ett demokonto hos en av mäklarna. Det är bara att fylla i ditt namn, e-postadress och telefonnummer (mobilnummer går bra) och ladda ner mäklarens plattform. Om du inte känner dig nöjd med den är det bara att välja en annan mäklare och testa deras plattform, det kostar ju inget och kräver ingen insättning.

Så handlar du binära optioner

Här ska vi visa dig hur du steg för steg handlar med binära optioner, men tänk på att handelsplattformarna skiljer sig lite åt mellan olika mäklare. Principen är trots allt i stort sett densamma.

 1. Registrera dig för handel med riktiga pengar och ladda ner mäklarens plattform.
 2. Sätt in pengar med ditt kreditkort eller kontokort. Det finns även många mäklare som du kan använda en e-plånbok hos, till exempel Neteller, vilket kan vara bra om du inte gillar att använda ditt bankkort på nätet.
 3. När du har plattformen öppen framför dig får du en massa info om vilka underliggande tillgångar du kan spekulera i. Det kan till exempel handla om råvaror, valutor och aktier. Där ser du även hur kursen för den underliggande tillgången har rört sig under den senaste tiden.
 4. Välj ut en underliggande tillgång som du vill spekulera i men ta även hänsyn till löptiden. Det finns löptider på bara 30 och 60 sekunder men även på flera timmar. Där får du normalt även veta hur många procent av din insats du får i utdelning om du gör en lyckad placering.
 5. Välj hur stor placering du ska göra. Hos vissa mäklare kan du placera så lite som €5 eller €10 vilket vi rekommenderar att du gör innan du blir varm i kläderna.
 6. Bestäm dig för om du ska satsa på en över- eller underoption. Om du satsar på en överoption innebär det att du ”vinner” om kursen är högre när löptiden är slut och om du placerat i en underoptioner vinner du om kursen är lägre än när du gjorde din placering.
 7. När du har gjort din placering kan du följa kursen direkt på din plattform och om den är till din fördel hamnar vinsten på optionskonto, en vinst som du kan plocka ut när du vill.

Lycka till!

Dessa mäklare är reglerade, innehar licens och är säkra att trada på.

Mäklare Köpbelopp Insättning Handel Ansök

$3 – $100k

$100

Valutor, CFD, Aktier & ETF (200 kr gratis)


€1 – €5000

€10

Binära Optioner, Valutor, CFD & Aktier


$1 – $100k

$250

Binära Optioner, Valutor & CFD


Dessa mäklare ovan är våra favoritmäklare när du ska handla med binära optioner.