eToro

etoroeToro är en av absolut mest innovativa mäklarna på marknaden med en all-i-ett lösning för nästa alla sorters investeringar. De erbjuder ett så kallat Socialt Investeringsnätverk där du får möjligheten att lära från, inspireras av och samarbeta med en stor samling andra investerare från olika marknader samt ett omfattande samling handelsfunktioner. Vi eToros hemsida får du tillgång till ett stort utbud handelsplattformar som kan användas till att handla med aktier, valutapar (Forex), råvaror, indices och CFD-aktier.

eToro grundades år 2006 i Tel Aviv, Israel där mycket av verksamheten fortfarande drivs och kontrolleras från. Deras licenser är däremot utfärdade för det operativa huvudkontoret i Limassol, Cypern samt ett kontor i London, England. eToro regleras av flera olika myndigheter och ekonomiska institut och kan därför användas helt säkert i hela världen inklusive Sverige. Just nu regleras de av ASIC (Australiens finansiell myndighet) för kunder i Oceanien, CFTC (U.S. Commodity Futures Trading Commission) för användare i USA och Nordamerika, CySEC op Cypern för alla kunder i Europa och sist men inte minst FCA som är Storbritanniens reglerande myndighet.

Vår recension av eToro

När det kommer till seriösa mäklare så ligger eToro i topp. De har drivit sin verksamhet i över 10 år och har på den tiden lyckats bygga sig ett väldigt bra rykte. De har en imponerande mängd handelsfunktioner som man kan använda sig av och älskas av kunder från hela världen. Dessutom är det en av de säkraste mäklarna i världen med licenser från världens tuffaste myndigheter. Baserat på allt detta så rekommenderar vi så klart eToro för alla våra Svenska läsare.

eToros omfattande plattformar och tjänsteretoroplattform

När eToro lanserades år 2006 var de pionjärer på den globala marknaden och de har sedan dess arbetat hårt för att upprätthålla det ryktet. De strävar konstant efter att vara innovativa och erbjuda industrins senaste och mest moderna tjänster.

  • eToro OpenBook är industrins ledande sociala nätverk för investerare. Här kan du kommunicera med andra investerare om strategier, framgångar, tips och tricks samt utvärdera andras arbete i realtid.
    • CopyTrader är en funktion som låter dig kopiera andras framgångsrika affärer och investeringsmönster via OpenBook i realtid. På så sätt kan du bli utnyttja andras strategier för din egen vinning. Genom en smart sökfunktion kan du söka efter de investerare som presterat bäst och helt enkelt kopiera dem rakt av.
    • CopyFunds är en splitter ny funktion som låter dig investera i en samling tillgångar som valts ut av eToros egna experter så att du kan minimera dina långsiktiga risker. Med CopyFunds har du två alternativ: Top Trader Copyfunds är en portfolio av de bäst presterande investerarnas tillgångar. Market CopyFunds är en samling tillgångar under samma marknadsstrategi.
  • WebTrader är den webbaserade handelsplattform du eToros erbjuder sina användare. På denna plattform kan du investera, spekulera och handla med valutor, råvaror, indices och CFDs. Det är en stilren och praktisk plattform som kan användas av både nybörjare och mer erfarna investerare. Observera att det är via WebTrader som du har möjlighet att använda CopyTrader och CopyFunds funktionerna tillsammans med OpenBook.

eToro i din smartphone eller tablet

Om du är en utav dem som gillar att investera direkt från din mobila enhet så är eToro perfekt för dig. Du har tillgång till alla eToros funktioner via din webbläsare på mobilen eller surfplattan (Copy Trader funktionen är fortfarande något begränsad i mobila webbläsare) och vill du så kan du även ladda ner en av eToros dedikerade applikationer. Apparna finns tillgängliga för Android, iPad, iPhone och Windows telefoner men eftersom de fortfarande är relativ nya kan de vara något begränsande. När vi kontaktade eToros kundtjänst om detta så berättade de att eToro inom kort kommer lansera en applikation som omfattar samma funktioner som deras WebTrader erbjuder.

Dina möjligheter

Med ett konto hos eToro kan du investera pengar i hundratals olika tillgångar på flera olika marknader. eToro strävar alltid efter att erbjuda de bästa och senaste tillgångarna och de uppdaterar sitt utbud med jämna mellanrum så att du alltid kan vara säker på att du får de bästa möjligheterna. I eToros heltäckande portfolio hittar du bland annat guld, olja och silver (råvaror), Bitcoin plus 16 olika valutapar och några av Europas och Amerikas största indices.

go till sidan

eToros konton

Det finns två olika handelskonton att välja mellan hos eToros ett standardkonto med en minsta insättning på $50 och ett speciellt konto för muslimer. Det islamska kontot har utvecklats speciellt för att kunna användas i enlighet med Sharia och skiljer sig på flera sätt från det vanliga kontot. Den största skillnaden är att man för att öppna ett islamskt konto måste sätta in och handla med min $1000.

eToro belönar sina lojala kunder med ett så kallat premiumkonto. För att få ett premiumkonto måste du uppfylla vissa krav när det gäller insättningar, omsättning, uttag, vinster, etc. Med ett premiumkonto erbjuds du stora fördelar som gör din investeringsupplevelse betydligt bättre och mer underhållande. Bland annat så erbjuds du:

  • Snabbare uttag
  • En personlig account manager
  • Unika kampanjer
  • Ett personligt Payoneer kreditkort

För att starta ett konto hos eToro måste du genomföra en minsta insättning från en av de tillgängliga betalningsmetoderna: betal-/kreditkort, banköverföring, e-plånbok (PayPal, Skrill, Neteller, Webmoney, GiroPay) eller via den mobila applikationen. När du sen vill ta ut möjliga vinster kommer eToro be dig bekräfta ditt konto och din identitet. Det gör du genom att skicka in kopia på ditt pass/körkort, betalkort, räkning, etc. Innan du verifierat ditt konto så har du en insättningsgräns på max $2000 och så fort ditt konto bekräftats så tas gränsen bort helt och hållet.

Demokonto

För alla nybörjare eller personer som läst denna artikel men fortfarande inte är säkra på om eToro är för dem så finns det en möjlighet att testa alla funktioner. Detta är ett bra sätt testa alla tjänster, lära dig mer om olika verktyg och bli varm i kläderna innan du investerar och riskerar dina egna pengar. För att gå tillgång till test-versionen av eToro måste du först öppna ett vanligt konto. Därefter kan du enkelt välja att investera “på riktigt” eller “på skoj”. Vi rekommenderar att du testar denna funktion då det ger dig en stor fördel när du sen väljer att investera på riktigt. Minimera riskerna och öka din vinstchans – en win-win.

Test-versionen finns även tillgänglig för mobila användare så länge du har öppnat och registrerat ett konto.

Kampanjer och erbjudanden

eToro är generösa med sina kampanjer och gillar att skämma bort sina lojala kunder med krediter och bonusar. Bland annat har de ett populärt inbjudnings-program där du belönas med $100 för varje nya användare du bjuder in till eToro. Observera att den nya användaren måste öppna ett konto och genomföra en insättning för att du ska kvalificera för din kredit. När denna artikel skrevs så erbjöds ingen insättningsbonus men det är något som ändras hela tiden och det är bäst att du kontrollerar det själv. Vill du veta mer om vilka kampanjer du kvalificerar för kan du kontakta kundtjänsten.

eToros kunniga kundtjänst

Skulle du stöta på ett problem eller ha frågor angående någon av eToros tjänster så rekommenderar både vi och eToro att du först vänder dig till deras omfattande FAQ (Frågor och svar). Här har de listat alla de vanligaste frågorna samt några mindre vanliga och det finns en praktisk sökfunktion du kan använda dig av om du letar efter något specifikt. Om du inte hittar svar på din fråga där så kan du vända dig till deras kundtjänst. eToros kundtjänst är tillgänglig 24/7 via livechatt och telefon. De har kontor utspridda över hela världen och de har medarbetare som kan svara på frågor på många olika språk. Befinner du dig på Cypern, i England eller i Australien kan du ringa till ett kostnadsfritt telefonnummer. På alla andra platser betalar du för telefonsamtalet. Vi har varit i kontakt med deras livechatt funktion och den fungerar felfritt. Det går även att kontakta eToro via e-post, fax och vanligt brev men då dröjer svaren lite extra.

Sammanfattning

eToro är som sagt en innovativ, super seriös och professionell mäklare som har lösningar för dina flesta investeringsbehov. De erbjuder schyssta villkor och innehar alla nödvändiga licenser för att bedriva verksamhet världen över. Något som får eToro att sticka ut från mängden är deras unika Copy-investeringsfunktioner där du kan kopiera existerande kunder, marknadsmönster eller få hjälp av eToros egna expertpanel. På så sätt minimeras dina risker samtidigt som dina chanser att gå med vinst ökas markant. Skulle du trot detta vilja investera på egen hand så erbjuder eToro även ett stort utbud utbildningsmaterial i både video- och textform. Här kan du lära dig allt från grunderna till mer avancerade strategier.

go till sidan

Binära optioner via eToro

Köpbelopp: €1 - €5000

Minsta insättning: €50

Utbetalningsinformation: