Den svenska metoden

den-svenska-metoden

“Den svenska metoden” har marknadsförts aggressivt över hela världen som ett finansverktyg för att investera i binära optioner. Grundarna påstår att programvaran kan förutse kursutvecklingar och garantera riktigt goda vinstmarginaler.

Denna sida finns till för att varna handlare för Den svenska metoden. Programvaran är en bluff, och handlare som använder sig av den riskerar att förlora sina pengar och/eller få sin identitet stulen.
Uppdatering: Den svenska metoden marknadsförs också nu som “den danske metode” och “den norske metoden”. Det här är givetvis samma bluff och bör undvikas till varje pris.

Nedan kommer vi klargöra vad programvaran egentligen är, hur den fungerar och hur man gör för att undvika att bli lurad av detta, och liknande program.

Fungerande alternativ till den svenska metoden

Två programvaror som faktiskt bevisligen fungerar, har ett gott rykte hos sina användare och som inte är en scam till skillnad från den svenska metoden föreslår vi att du kollar på något av dessa två alternativ.

 • IQ Options -En HET nyhet är IQ Options robot där du enkelt signar upp och kan använda framgångsrika traders robotar. Du kan alltså kopiera fungerande robotar rakt av och sätta igång direkt. IQ Option ger dig också chansen att bygga en egen robot. Vi rekommenderar starkt denna produkt.
 • Binary Option Robot – Programvara som funnits länge och etablerat ett gott rykte hos användarna, vi har sett goda resultat från den här och inte hört om något lurendrejeri. Det här är förmodligen det bästa alternativet om du letar efter en programvara som du är med och ställer in, har kontroll över och är säker med automatisk stop loss. Den stora skillnaden mot “den svenska metoden” är att denna produkt kräver att du är med och sätter upp inställningarna.

Den svenska metoden är en bluff

Vi vill varna alla våra läsare för för den svenska metoden. Denna programvara är inte något annat är rent och skärt lurendrejeri.

Den svenska metoden går under flera olika namn, men det är alltid samma bluff. Bland de namn vi kommit över i våra efterforskningar finns:

   • The Saffa
   • Den danske metode
   • Den Norske metoden
   • Canuck
   • Native Trader
   • The Brit Method
   • The Aussie Method
   • The Golden Goose Method

Säkerligen har dock samma scam även blivit marknadsförd under ännu flera andra namn.

Vi har själva inte testat programvaran men vi har fått screenshots och material skickat till oss som tydligt bevisar att den svenska metoden är en bluff. Vi har dessutom fått in flera rapporten som gång på gång bevisat att denna metod är en bluff. Undvik den svenska metoden till varje pris! Du kan inte tjäna pengar med den svenska metoden.

Grundaren av den svenska metoden heter Jakob Stenson och har enligt den information vi tagit del av varit aktiv i flera olika scams inom binära optioner.

Hur går den svenska metoden till?

Den svenska metoden går ut på att få folk att signa upp sig på ett “gratisprogram”, som egentligen inte är gratis. Bedragarna påstår att programvaran kan förutse och handla binära optioner med riktigt bra vinstmarginaler.

Programet fungerar givetvis inte och de som signar upp sig blir istället lurade på sina pengar.

Vi har fått rapporter om att programmet finns tillgängligt både till dator och som en app till telefoner. Vi uppmanar alla handlare att iaktta största möjliga försiktighet innan någon okänd programvara för binära optioner installeras på någon av ens enheter.

Bra och aggresiv marknadsföring

Grundarna bakom den svenska metoden lyckades tjäna ganska mycket pengar på väldigt kort tid genom extremt bra marknadsföring. Innan det uppmärksammades att metoden var en bluff så han de lura massvis av folk på pengar.

Genom väldigt aggressiv marknadsföring lyckades de skapa en hype om produkten och folk kände sig nästan tvungna att testa. Metoden marknadsfördes via en svensk webbplats som just nu ligger nere. Vi har bestämt oss för att inte dela med oss av adressen till deras sida.

Betyder detta att binära optioner är en bluff? Nej, givetvis inte. Läs vår artike är binära optioner en bluff för mer information om det.

UPDATE: Den svenska metoden verkar marknadsföras igen på diverse torrent och streamingwebbplatser igen. Vänligen undvik att klicka på annonserna samt hjälp oss att sprida ordet.

Andra källor säger samma sak

Om du fortfarande tvivlar på att den svenska metoden är en bluff så rekommenderar vi att du undersöker saken noga, via flera pålitliga källor. Vi är inte de enda i branschen som pekar ut denna metod som en scam.

Tyvärr finns det ännu ingen information om detta hos finansverket (FI), men allt bevismaterial vi har mottagit har vidarebefodrats till dem. Vi hoppas att de kommer gå ut med en varning om detta inom en snar framtid.

Programvara för binära optioner kan aldrig garantera vinst

När det kommer till den här typen av program så är det ofta pengar i sjön. Visst, det finns tydliga signaler inom optionshandel och binära optioner, program kan till viss del läsa och förutspå kursutvecklingar, men hur mycket du än betalar så kommer du aldrig att få ett program som kan göra vad en duktig trader kan. Det handlar om att känna till marknaden och bli duktig på att tyda kursutveckling. Du kan se programvaror som de två vi rekommenderade tidigare i den här artikeln som hjälpmedel för din handel.

Undvik dock alltid programvaror som den svenska metoden och andra bluffar. Den absolut säkraste metoden är att själv lära sig handla binära optioner. Det finns endast ett fåtal programvaror som fungerar och huvudsyftet med dessa är att en användare ställer in roboten. Att säga att det är automatiskt är därmed bara halva sanningen. Visserligen genomför roboten vi rekommendar i början av artikeln handeln åt dig men det är du som ställer in hur det ska handla. Den svenska metoden lovar en helt automatiserad handel med skyhöga vinster. Nu börjar det bli lite tjatigt men det fungerar inte.

Vem är Jakob Stenson?

Jakob Stenson är en av personerna som identifierats som grundare till Den svenska metoden. Enligt den information vi tagit del av har han även varit inblandad i flera olika bedrägerier inom binära optioner.

Vi vill dock påpeka att det är svårt att hitta information om exakt vad och vi kan inte heller bekräfta att det som våra källor anget till oss stämmer. Han saknar någon profil på facebook och twitter och vi antar att Jacob stensson är ett fakealias. Så vi väljer att inte gå ut med mer information i dagsläget.

Den danske metode och den norske metoden

Vi har precis fått in uppgifter om “den danske metode” eller på svenska “den danska metoden” och “den norske metoden” som på svenska blir “den norska metoden” marknadsförs för fullt i våra grannländer. Först och främst kan vi konstatera att den här metoden marknadsförs på andra platser än Sverige men det här är också ännu ett bevis på att det är en bluff. Vi vill varna våra Norska och Danska grannar om att undvika detta.

Relaterat:

Dessa mäklare är reglerade, innehar licens och är säkra att trada på.

Mäklare Köpbelopp Min. insättning Utbetalning Ansök
$5 – $3000 $100 91%
€1 – €5000 €10 90%
$10 – $500 $50 95%

Dessa mäklare ovan är våra favoritmäklare när du ska handla med binära optioner.