Den svenska metoden

den-svenska-metoden“Den svenska metoden” har marknadsförts aggressivt över hela världen som ett finansverktyg för att investera i binära optioner. Grundarna påstår att programvaran kan förutse kursutvecklingar och garantera riktigt goda vinstmarginaler.

Denna sida finns till för att varna handlare för Den svenska metoden. Programvaran är en bluff, och handlare som använder sig av den riskerar att förlora sina pengar och/eller få sin identitet stulen.
Uppdatering: Den svenska metoden marknadsförs också nu som “den danske metode” och “den norske metoden”. Det här är givetvis samma bluff och bör undvikas till varje pris.

Nedan kommer vi klargöra vad programvaran egentligen är, hur den fungerar och hur man gör för att undvika att bli lurad av detta, och liknande program.

Fungerande alternativ istället för den svenska metoden

Programvaror som faktiskt bevisligen fungerar, har ett gott rykte hos sina användare och som inte är en scam till skillnad från den svenska metoden. Vi föreslår att du kollar in Markets.com eller IQ Option. Kort:

      • Market.com är en väldigt bra mäklare just nu. Ett stort varumärke som är trygga att handla hos. Framgångsrika investeringar går snabbt att få till bankkontot och deras programvara är säker. Markets.com är vårt rekommenderade val.
        • IQ Options är den bästa mäklaren just nu. Rättvisa handelsvillkor, toppmoderna programvaror och enkla att handla binära optioner samt andra tillgångar hos Mäklaren erbjuder bland annat kryptovalutor och andra roliga alternativ. Du signar enkelt och riskfritt upp. Vi rekommenderar IQ Option framför alla andra just nu.

Den svenska metoden är en bluff

Vi vill varna alla våra läsare för för den svenska metoden. Denna programvara är inte något annat är rent och skärt lurendrejeri.

Den svenska metoden går under flera olika namn, men det är alltid samma bluff. Bland de namn vi kommit över i våra efterforskningar finns:

Säkerligen har dock samma scam även blivit marknadsförd under ännu flera andra namn.

Vi har själva inte testat programvaran men vi har fått screenshots och material skickat till oss som tydligt bevisar att den svenska metoden är en bluff. Vi har dessutom fått in flera rapporten som gång på gång bevisat att denna metod är en bluff. Undvik den svenska metoden till varje pris! Du kan inte tjäna pengar med den svenska metoden.

Grundaren av den svenska metoden heter Jakob Stenson och har enligt den information vi tagit del av varit aktiv i flera olika scams inom binära optioner.

Hur går den svenska metoden till?

Den svenska metoden går ut på att få folk att signa upp sig på ett “gratisprogram”, som egentligen inte är gratis. Bedragarna påstår att programvaran kan förutse och handla binära optioner med riktigt bra vinstmarginaler.

Programet fungerar givetvis inte och de som signar upp sig blir istället lurade på sina pengar.

Vi har fått rapporter om att programmet finns tillgängligt både till dator och som en app till telefoner. Vi uppmanar alla handlare att iaktta största möjliga försiktighet innan någon okänd programvara för binära optioner installeras på någon av ens enheter.

Bra och aggresiv marknadsföring

Grundarna bakom den svenska metoden lyckades tjäna ganska mycket pengar på väldigt kort tid genom extremt bra marknadsföring. Innan det uppmärksammades att metoden var en bluff så han de lura massvis av folk på pengar.

Genom väldigt aggressiv marknadsföring lyckades de skapa en hype om produkten och folk kände sig nästan tvungna att testa. Metoden marknadsfördes via en svensk webbplats som just nu ligger nere. Vi har bestämt oss för att inte dela med oss av adressen till deras sida.

Betyder detta att binära optioner är en bluff? Nej, givetvis inte. Läs vår artike är binära optioner en bluff för mer information om det.

UPDATE: Den svenska metoden verkar marknadsföras igen på diverse torrent och streamingwebbplatser igen. Vänligen undvik att klicka på annonserna samt hjälp oss att sprida ordet.

Andra källor säger samma sak

Om du fortfarande tvivlar på att den svenska metoden är en bluff så rekommenderar vi att du undersöker saken noga, via flera pålitliga källor. Vi är inte de enda i branschen som pekar ut denna metod som en scam.

Tyvärr finns det ännu ingen information om detta hos finansverket (FI), men allt bevismaterial vi har mottagit har vidarebefodrats till dem. Vi hoppas att de kommer gå ut med en varning om detta inom en snar framtid.

Programvara för binära optioner kan aldrig garantera vinst

När det kommer till den här typen av program så är det ofta pengar i sjön. Visst, det finns tydliga signaler inom optionshandel och binära optioner, program kan till viss del läsa och förutspå kursutvecklingar, men hur mycket du än betalar så kommer du aldrig att få ett program som kan göra vad en duktig trader kan. Det handlar om att känna till marknaden och bli duktig på att tyda kursutveckling. Du kan se programvaror som de två vi rekommenderade tidigare i den här artikeln som hjälpmedel för din handel.

Undvik dock alltid programvaror som den svenska metoden och andra bluffar. Den absolut säkraste metoden är att själv lära sig handla binära optioner. Det finns endast ett fåtal programvaror som fungerar och huvudsyftet med dessa är att en användare ställer in roboten. Att säga att det är automatiskt är därmed bara halva sanningen. Visserligen genomför roboten vi rekommendar i början av artikeln handeln åt dig men det är du som ställer in hur det ska handla. Den svenska metoden lovar en helt automatiserad handel med skyhöga vinster. Nu börjar det bli lite tjatigt men det fungerar inte.

Vem är Jakob Stenson?

Jakob Stenson är en av personerna som identifierats som grundare till Den svenska metoden. Enligt den information vi tagit del av har han även varit inblandad i flera olika bedrägerier inom binära optioner.

Vi vill dock påpeka att det är svårt att hitta information om exakt vad och vi kan inte heller bekräfta att det som våra källor anget till oss stämmer. Han saknar någon profil på facebook och twitter och vi antar att Jacob stensson är ett fakealias. Så vi väljer att inte gå ut med mer information i dagsläget.

Den danske metode och den norske metoden

Vi har precis fått in uppgifter om “den danske metode” eller på svenska “den danska metoden” och “den norske metoden” som på svenska blir “den norska metoden” marknadsförs för fullt i våra grannländer. Först och främst kan vi konstatera att den här metoden marknadsförs på andra platser än Sverige men det här är också ännu ett bevis på att det är en bluff. Vi vill varna våra Norska och Danska grannar om att undvika detta.

Relaterat:

Dessa mäklare är reglerade, innehar licens och är säkra att trada på.

MäklareKöpbeloppInsättningHandelAnsök

$3 – $100k $100 Valutor, CFD, Aktier & ETF (200 kr gratis)
€1 – €5000 €10 Binära Optioner, Valutor, CFD & Aktier
$1 – $100k $250 Binära Optioner, Valutor & CFD

Dessa mäklare ovan är våra favoritmäklare när du ska handla med binära optioner.