Binära optioner i Sverige

Binära optioner i Sverige

Handel med binära optioner har blivit ett vanligt fenomen i såväl Sverige som i resten av världen sedan det introducerades i USA av Chicago Board of Exchange (CBOE) 2008. Intresset för binära optioner i Sverige och övriga världen har ökat enormt sedan dess. 2012 började exempelvis Privata Affärer skriva om dem i sin börsguide eftersom de började bli så populära. Ja, det är inte så konstigt egentligen eftersom det är världens snabbaste sätt att dubblera sina pengar genom penningplaceringar.

Binära optioner och andra former av daytrading har blivit extremt populära i Sverige på senare tid och faktum är att det går att tjäna bra pengar på dom om man vet vad man gör. Här följer en historia om en kille ifrån Sverige som lyckats bra med sin handel av binära optioner.

Binära optioner gör skillnad

Förvisso ger inte varje placering i binära optioner vinst, men om du sätter dig in i handeln ordentligt kan du tjäna stora pengar, något som 23-åringe studenten Martin Stjernlöf från Eskilstuna bevisade när IG Markets och Redeyes tävling om Sveriges bästa trader avgjordes.

Stjernlöf och de andra tävlande fick 100 000 kr i fiktiva pengar som de skulle handla derivatinstrument med och efter fem dagar hade han ökat sin depå till 403 143 kr. Han började med att placera pengar i valuta och olja men var inte så säker på att han skulle vinna tävlingen under den sista dagen. Då började han placera sina pengar i binära optioner under tävlingens sista 20 minuter vilket visade sig vara ett lyckat drag eftersom han avslutade tävlingen som en klar vinnare. Det här säger en hel del om hur snabbt och effektivt man kan tjäna pengar på dessa optioner.

Handel i Sverige

Precis som i alla andra länder sker handeln med binary options i Sverige på nätet eftersom det handlar om så kortsiktiga placeringar. Du kan få din utdelning bara en minut efter att du har gjort din placering och det är sällan man väljer en löptid som överstiger några timmar och då är det såklart smidigast att göra sina placeringar direkt på nätet.

Om du vill ägna dig åt handel i Sverige finns det massor av mäklare att välja på och de bästa mäklarna hittar du självklart här på ombinäraoptioner.se. Om du just nu i denna stund bestämmer dig för att prova på handel med binära optioner kan du sätta igång inom fem minuter om du vänder dig till någon mäklare vi presenterar. Läs gärna vår artikel om att handla binära optioner så ser du hur man gör. Vi kan också rekommendera Binära Optioner EU som en bra källa för information om binära optioner.

Kontrollerad marknad

Vi ställer höga krav på våra mäklare, för att listas hos oss måste man passera vår granskning och de krav vi ställer. Läs mer om det här: Är binära optioner en bluff? Kort och gott så måste mäklarna vara licenserade, inte vara svartlistad på finansinspektionens varningslista samt ha ett gott rykte hos sina handlare. Var alltid noga med att kontrollera så att mäklaren du funderar på att skapa ett konto hos är reglerad.

Vi vill lyfta fram att det finns flera oreglerade mäklare som accepterar svensk trafik och vi vill be alla våra besökare att ta avstånd från att handla optioner hos dessa. Att handla binära optioner i Sverige är alltid säkert så länge du följer de rekommendationer vi nämner ovan. Alternativt väljer mäklare som vi valt att rekommendera på vår sida.

Svartlistade mäklare i Sverige

Vårt främsta mål är att lista mäklare som är reglerade och säkra att handla binära optioner på. Vår lista fokuserar inte på specifika mäklare utan snarare på moderföretagen. Ett företag kan nämligen ligga bakom flera tradingplattformar. Om du väljer en mäklare vi inte lista på vår sida så kolla alltid vilket företag som ligger bakom och stäm av mot vår lista.

  • Rich Ventures Ltd
  • Insight Payments Solution (Europe)
  • Titan Trade Solutions Limited
  • Titan Trade Capital Limited

Den här listan uppdateras kontinuerligt, så fort vi får in information om att ett företag hamnat i blåsväder så lägger vi till den här. Var alltid skeptisk till nya mäklare och gör research innan du sätter upp ett konto. Om du har stött på problem med en mäklare så kan du rapportera det till oss kan vi undersöka ditt ärende.

Dra av dina förluster!

När du handlar med binära optioner i Sverige måste du redogöra för dina vinster i skatteverkets blankett K4 när du ska deklarera. Denna blankett används normalt för försäljningar av vanliga värdepapper men faktum är att du även får dra av för dina förluster precis som för alla andra värdepapper. Det här gör att skatten för dina vinster i slutänden inte blir så stor eftersom man alltid gör några förluster när man håller på med binära optioner. Vi ska ge dig ett exempel.

Anta att du har gjort 200 lyckade placeringar som gett dig en vinst på 200 000 kr, då skulle du få betala 60 000 kr i skatt. Men nu har du tyvärr gjort förluster på sammanlagt 100 000 som du får dra av från vinsten och då hamnar du på 100 000 kr i vinst. Det innebär att du bara behöver skatta 30 000 kr och har då 70 000 kr mer i plånboken än när du började handla med binära optioner. Och det är ju inte så illa.

För full insikt hur du sköter skatt för binära optioner se vår skattesektion.

Dessa mäklare är reglerade, innehar licens och är säkra att trada på.

Mäklare Köpbelopp Insättning Handel Ansök

$3 – $100k

$100

Valutor, CFD, Aktier & ETF (200 kr gratis)


€1 – €5000

€10

Binära Optioner, Valutor, CFD & Aktier


$1 – $100k

$250

Binära Optioner, Valutor & CFD


Dessa mäklare ovan är våra favoritmäklare när du ska handla med binära optioner.